bougainville

Warme stranden, de geur van zonnebrand en extreme hoeveelheden voedsel: ik heb weer een heerlijk weekje Griekenland achter de rug.

Zittend op het balkon van ons appartement op Kreta, luister ik naar het rustgevende geluid van golven op de achtergrond en het absoluut niet rustgevende gekrijs van cicaden (een soort enorme krekels) op de voorgrond. Ik zit in mijn bikini in de schaduw en het is al na zessen, maar nog steeds is het te warm om fatsoenlijk te kunnen functioneren. Geen probleem though, want deze vakantie is all about niks doen, functioneren doen we thuis wel weer. Of nou ja, helemaal niks doen is misschien wel heel ambitieus; we moeten tenslotte ook eten (daar zijn we dan ook minstens de helft van de tijd mee bezig), en af en toe bekruipt ons het gevoel dat we iets moeten ondernemen. Dan stappen we op de brommer en rijden we over een paar miljoen kronkelende bergweggetjes naar een dorpje toe, waar we vervolgens verder gaan met eten en ijskoffie drinken.

bloemen

Als we dan weer bij ons appartement terug zijn, zwemmen we in de zee, waar je in drie stappen bent. 's Avonds schuiven we aan bij de taverna om de hoek, waar de obers ons inmiddels kennen en uitgebreide gesprekken komen voeren. Elke dag ga ik even naar de wifi-spot, een halve vierkante meter in de hoek van het balkon dat bij de receptie hoort en tevens de enige plek op het hele eiland waar bereik is. Daar kijk ik dan ietwat walgend toe, hoe twee kleine meisjes cicaden vangen, ze op ruwe wijze van hun vleugels ontdoen en vervolgens tussen duim en wijsvinger fijndrukken, zó, dat ze net niet dood zijn en dus extra lang lijden. Soms, als deze twee jonge bruten er echt even voor willen gaan, halen ze een neongroen schepnet tevoorschijn, om hun vangst te maximaliseren. Ik vraag me af hoe hun toekomst eruit ziet.
Gelukkig heb ik ook een heleboel mooie dingen gezien, zoals een aantal prachtige zonsondergangen en sterrenhemels. Ook ben ik een paar keer bijna verbrand en ben ik zo relaxed geworden dat ik niet weet of ik ooit nog iets gedaan zal krijgen. Maar daar ga ik me nu niet druk om maken, het harde schoolleven is nog (een soort van) ver weg!

strand

^Strand overdag

strand in de nacht

^Strand 's avonds

poseren

^Zon werd beetje te veel

voeten

Plaats reactie


Blijf op de hoogte!