schilderachtig

Ik kan mezelf wel afmaken bij het zien van de datum van mijn laatste blogje: twee maanden geleden, wat een ellende. Maar je kent me: ik zet door.
Vorige week vlogen we voor de achtste keer in mijn leven naar Griekenland. Dit keer: Samos.

Hier een diepzinnig stukje uit mijn vakantiedagboek.
Ik zit in de schaduw op een terras aan de Middellandse Zee en luister naar het oorverdovende en enigszins verontrustende gekwaak van eenden. Er is volgens mij iets heel erg mis gegaan hier, want deze (naar mijn weten) zoetwater- en kroosaanbiddende diersoort zwemt hier doodleuk en vrolijk klotsend over de golven voorbij. Er is er één in het bijzonder die echt geheel van het padje af is, die blijft maar vol overgave van de ene kant van de haven helemaal naar de andere kant zwemmen, en terug. Ik heb hem al minstens vijf keer langs zien dobberen. Het is, zoals je zou kunnen zeggen, een vreemde vogel.
Maar dat is nog niet alles, want ik word bovendien getrakteerd op het inspirerende geluid van toeristen die het toch al zo subtiele eendengekwaak vol pret nabootsen.

haven

Schuin tegenover mij zit een dikke Hollander, zo rood als een kreeft, verschillende katten te trappen, zodra zij zich binnen zijn bereik wagen. Trots verkondigt hij daarbij luidkeels aan iedereen die maar wil luisteren, dat “als die schooiers op minder dan 30 cm afstand komen, dan zit je de vollegende dag zonder twijfel met vijftien vlooien opgescheept”. Hij kijkt tevreden en voegt er dan nog aan toe: “Erfaring.” Ik hoop dat deze man nog heel veel van dit soort onprettige ervaringen te wachten staan.

Mijn ervaring hier op Samos is uiterst aangenaam. Zwemmen in de zee (tussen de eenden weliswaar, maar dat doet niet af aan ons plezier), twee keer per dag warm eten en prachtige wandelingen maken door de bergen. En dan dus nog de katten. Het zijn er immens veel, en ze zijn overal. Op trapjes, op auto's, op huizen, op meterkasten en gewoon op straat. Het is net paaseieren zoeken. Het zijn zwerfkatten, ja, maar zo zien ze er verrassend genoeg niet uit. Ze zijn juist heel gezond en goed verzorgd. Maar er is hier dan ook een Kattenrescue actief, die altijd paraat staat voor onze harige kleine vriendjes.

ons balkon

Ik hou van Griekenland. Ik hou van het warme weer, van de altijd lieve mensen, de wit-met-blauwe huisjes en de al even blauwe zee. Ik hoop dat ik hier nog heel vaak naartoe zal gaan in mijn leven.

op een terrasje

^Lekkere drankjes horen er altijd bij

bougainville

^Altijd toch ook maar weer die bougainville

bij de bloemen

Plaats reactie


Blijf op de hoogte!