Zin in vakantie, maar weinig tijd en geld? Hier 5 redenen waarom Maastricht de place to be is voor een snelle vakantie!

1. Gewoon hoe alles er uitziet

Maastricht is echt een super mooie stad. De architectuur is prachtig en je kunt heerlijk aan de kade naast het water zitten. Het voelt echt alsof je in het buitenland bent. En ja, het is er super christelijk, dus er zijn ook hele mooie kerken die absoluut de moeite van het bezoeken waard zijn!

2. Al die gezellige eetplekjes

In Maastricht kun je erop vertrouwen dat je veel en lekker gaat eten. Er zijn allerlei gezellige hotspots om neer te ploffen na het bekijken van al die architectuur. Word je hongerig van namelijk. Zelf ben ik afgelopen weekend fan geworden van café ‘van Wijck’, dat ligt ook chill in het centrum. Een aanrader bij ‘van Wijck’ is de havermout, maar ook zeker de avocado sandwich. 

"Van Wijck", Wycker Brugstraat 28 

Een ander super leuk koffietentje is 'Alley Cat', waar je tussen de bijzondere fietsen zit. Klinkt misschien wat vreemd, maar is echt een aanrader!

"Alley Cat", Hoenderstraat 15-17

En dan hebben we nog de super ervaring van koffie drinken in de grootste boekwinkel die je ooit gezien hebt! Midden in een kerk ook nog.

"Coffeelovers", Dominicanerkerkstraat 1

3. Lekker shoppen

Natuurlijk kun je in Maastricht ook heerlijk winkelen. Niet alleen in de hoofdstraat bij de bekende ketens, maar je moet vooral ook de zijstraatjes ingaan. Een heel leuk straatje is de Rechtstraat. Hier zijn de leuke kleinere boetiekjes en concept stores. Onbetaalbaar uiteraard, maar ik zie het gewoon als een soort museumpjes.

Hieronder een winkeltje dat ik tegenkwam toen ik in Maastricht was.

"Villa Trèpetie", Rechtstraat 38

4. Aardige mensen

Het valt me elke keer weer op als ik in Maastricht ben: iedereen is er gewoon zo aardig! In de cafés, op straat… Echt heel chill. 

5. De sfeer

Maastricht voelt meer als een dorp dan een stad. Het is er super gezellig en gemoedelijk. Je kunt overal een glimlach verwachten en het voelt ook echt buitenlands. Het ligt natuurlijk ook aan de grens van ons landje. Dit merk je heel erg aan alle verschillende talen die je er hoort. I like it a lot.

What else can I say? Ik ben in een paar dagen verliefd geworden op deze heerlijke stad!

 

Plaats reactie


Blijf op de hoogte!