Ik heb de beste vakantie ooit achter de rug: 2 weken Interrailen met mijn vriend (die ik hier even B noem)! Super ouderwets natuurlijk, Interrail, en eigenlijk ook geen aanrader (lang niet zo lucratief als het lijkt), maar we hebben zo veel meegemaakt! De reis ging van Foix, een plaatsje in de Franse Pyreneeën, naar Llansa, een Spaans dorpje aan zee, naar Barcelona en toen naar Valencia. En toen we toch al op de ouderwetse toer waren, hebben we ook maar gelijk een vakantielogboek bijgehouden, met zeer creatief knip-en-plakwerk en al onze avonturen. Hieronder een stukje uit ons logboek, waarin we uiteraard alleen onze mislukkingen hebben beschreven, omdat er gewoon te veel geweldige dingen waren om op te noemen!

“Vrijdag 20 juli 2018
 
Hallelujah. We hebben zojuist de reis naar Llansa met zo’n 2 uur voor onszelf vertraagd. Leert dan toch, kinderen! Leer van onze fouten! Hier een handige lijst van alle fouten van het afgelopen uur in chronologische volgorde:
 
1. Bijna uit de trein gestuurd omdat B als minderjarige zonder ‘written permission’ van ouders/verzorgers probeerde zichzelf de grens over te smokkelen.
Vriendelijke politieagente: “Is better if you cousins.” Toch gelukt dus.
2. Eindelijk over de grens, stappen we in de volgende trein, die binnen 10 minuten in Llansa zal arriveren. FOUT! Na 5 minuten rijden we vrolijkjes de grens opnieuw over.
3. Terug in Frankrijk biechten we verslagen onze fout op aan de Vriendelijke Politieagente, die ons smakelijk uitlacht. Gelukkig wil ze ons helpen, en na een praatje met de machinist mogen we gelijk met dezelfde trein mee terug rijden naar Spanje. We zullen er nu dan toch bijna zijn! WEER FOUT! De Trouwe Treinschrobster besluit haar werk grondiger uit te voeren dan ooit. Al met al duurt onze reis 2 uur langer dan gepland.
4. Naïeve zielen die we zijn, vertellen we onze met smart wachtende host dat we slechts 30 minuten later zullen zijn. Schoorvoetend moeten we hem na 3 kwartier opbellen en vertellen dat hij kan stoppen met wachten. Dit laat hij zich geen twee keer zeggen. Nu moeten we 20 minuten door de brandende zon langs grote autowegen met onze backpacks naar ons huisje lopen.”
 
Uiteraard geniet je, jij sluwe lezer, enorm van deze mislukkingen. Wij ook. En zo hebben we er meer! Voorbeeld: eenmaal in Llansa besloten we zonder waterschoentjes te gaan zwemmen in zee. Geen goed plan. De zee-egels hadden het op ons gemunt. Ik loop al 2 weken mank.

^ Een foto van de zee die ons heeft verwond
 
Volgend stukje is over ‘de prachtige efficiëntie van Llansa’:
 
“Zondag 22 juli 2018
 
Llansa is een interessant stadje. Op een of andere manier hebben ze het klaargespeeld om van 1 archeological site 7 verschillende ‘attracties’ te maken. Bovendien zijn al deze bezienswaardigheden onvindbaar en onherkenbaar. Zo doet de onschuldige toerist toch gerust een hele middag over het ontdekken van Llansa’s noemenswaardige erfgoed. Hierna is men zo moe van alle teleurstellingen, dat een bezoek aan nabijgelegen terras geen overbodige luxe schijnt.”
 
Ter afsluiting van dit geweldige reisblogje (waar er meer van zullen volgen), heb ik nog een Leuke Tip voor als je binnenkort ook naar Spanje gaat en net zo’n koffieliefhebber bent als ik: bestel eens ijskoffie op een terras. Je krijgt dan een warm kopje koffie plus een glas met ijsklonten. Erg lachwekkend. Echt doen.
 
Dat was het weer voor vandaag, mijn lievelingen. Tot de volgende keer maar weer.

^ Nog een foto van de zee die ons heeft verwond

^ Een fotocollage van Llansa's finest: gesloten kerk (links) en Tree of Liberty (rechts)

 

 

Plaats reactie


Blijf op de hoogte!