Om te beginnen: Praag is een supermooie (en goedkope!) stad, maar doe jezelf een lol en vermijd te alle tijde het grote plein! Hier is het namelijk volkomen onmogelijk ook maar iets van de gebouwen te zien door de enorme hopen toeristen die er rondzwerven. Ikzelf bleef op de een of andere naargeestige manier steeds weer op dat plein uitkomen, waardoor het knap lastig werd om de leuke eet- en drinkplekjes van Praag te vinden. Ongetwijfeld hebben jullie een beter richtingsgevoel dan ik, maar toch heb ik hier een lijst met de beste eetplekken voor je. Want ontken het maar niet: jij hebt ook geen zin in 500 keer dezelfde straat doorploeteren, terwijl je maag maar blijft knorren en je op het punt staat te bezwijken van ellende.

1. Vnitroblock

Zonder twijfel de coolste plek van heel Praag. Het ligt een beetje uit de richting, maar als je jezelf respecteert als mens, kun je het echt niet maken er niet heen te gaan. Trouwens ook best fijn om eens tussen locals te zitten in plaats van vieze toeristen zoals jij en ik toch. Anyways, bij Vnitroblock kun je lekker en goedkoop eten en drinken, maar ook kun je er vette streetstyle-kleding en een heleboel sneakers kopen. Plus: de mensen die er komen zijn stylish, de mensen die je bedienen zijn heel aardig en het is ook nog eens een dansstudio. Kan niet beter dus.

 

2. Bistro 8

Als je dan toch al in Praag 7 bent, kun je net zo goed gelijk naar Bistro 8 gaan en jezelf daar nog verder volvreten. Again: heel goedkoop. In de avond kun je hetzelfde eten als in de middag, best vreemd, maar wel lekker.

3. Mistral Café

Geen zorgen, dit ligt gewoon in het centrum, en het is er supergezellig. Je kunt er van alles eten en drinken, en ze hebben een soort binnenterras, helemaal leuk. En je kunt er ook ontbijten.

4. Coffe and Waffles

In dezelfde straat als het Mistral Café heb je dus ook nog dit leuke tentje. Wij hebben er ontbeten, heel lekker, en ze hebben niet alleen maar koffie en wafels dus dat scheelt. Maar mocht je nou benieuwd zijn hoe een wafel met zalm smaakt, ik noem maar wat, dan ben je hier ook op het goede adres. Ik bedoel maar.

5. Home Kitchen

Hier hebben we geluncht, allemaal lekker en helemaal hip en zo, maar wel wat prijziger dan we intussen gewend waren van Praag. En tot mijn grote spijt moet ik erbij vermelden dat de bediening ook niet echt aardig was. Kun je nagaan hoe lekker het eten was, dat ze alsnog de lijst gehaald hebben.

6. Den Noc

Vet raar concept: pancakes and wine, ik bedoel: kies gewoon een van de twee. Je kunt er dus ook ontbijten, met pancakes uiteraard, en vast ook wel met wijn, mocht je zin hebben jezelf ’s ochtends vroeg al te bezatten. De pancakes zijn er in ieder geval heerlijk, al moet ik zeggen dat we er wel heel lang op moesten wachten. Als je een haastig karakter hebt, zou ik er dus niet heen gaan.

 

7. Captain Candy

Ook hebben we lekker gedineerd bij Captain Candy, echt leuk. Nee, maar serieus, je wilt er wel even in lopen; ze hebben overal grote tonnen staan die ze helemaal vol hebben gepropt met allerlei soorten snoep. Da’s toch gewoon een goed idee.

8. Trdlník

Dit is een vreemdsoortige lekkernij die je overal kunt kopen bij kraampjes op de weg. Het zijn een soort gebakken deegschoorstenen met kaneelsuiker erop, en je kunt er ook nog eens allerlei dingen in doen, zoals ijs of chocola. Blijkt overigens helemaal niets met Tsjechië te maken te hebben, maar gewoon uit Hongarije te komen.

Reacties  

# Yrsa 12-08-2018 19:16
Aah alle herinneringen... zo leuk dit!!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer

Plaats reactie


Blijf op de hoogte!