Ter afsluiting van de vakantie zijn mijn vriend en ik op een dinsdagmiddag in een spontane bui op de trein naar België gestapt. We belandden in Gent, waar ik nog nooit was geweest. En ik kan jullie allemaal aanraden er ook eens heen te gaan, niet alleen omdat het maar 3 uur met de trein is vanuit Utrecht, maar ook omdat het echt een enorm gezellige en hippe stad is! Uiteraard springen jullie trouwe lezers nu allemaal onmiddellijk op om die treintickets te gaan boeken, dus heb ik hier een aantal heerlijke hotspots op een rijtje gezet waar je echt even langs moet.

Eten en drinken omdat je anders sterft haal je bij:

1.     WALD

Het ligt niet midden in het centrum en is daardoor echt een verborgen pareltje, dat ik met mijn geavanceerde hotspotzoekskills uiteraard wel heb gevonden. Vanbinnen is het net een klein oerwoud, met overal planten en veel hout. De kopjes zijn lekker ouderwets en kneuterig en de koffie is heerlijk. Wel beweerde de vriendelijke serveerster dat er niet zoiets als een cappuccino bestaat, en dat een caffe latte en een latte macchiato hetzelfde zijn. Ik ben er maar niet tegenin gegaan.

2.     De Wasbar

Geweldig concept: een café en een wasserette in één. Je zit dus tussen de draaiende wasmachines te eten. Maar dan niet van die dingen die zo achterlijk veel lawaai maken dat je de hele tijd jezelf van kant wil maken – nee, het is er heel gezellig. Ook hebben ze er een super uitgebreid aanbod van vreemde gezonde drankjes in allerlei kleuren, waarvan ik er gratis eentje mocht proeven. Aanrader voor als je lichte trek hebt maar het te laat is om nog echt te lunchen: de aardappelwafels zijn de twee keer zo lekkere variant van friet.

3.     O’Yo

Klinkt Aziatisch, maar is het niet. Bij O’Yo hebben we heerlijk gekoffiet en wel vijfhonderd keer een drankje teruggestuurd omdat het iets anders was dan we dachten. Ze werden niet eens boos. Ze lachten ons wel uit. Ook hier weer een heel uitgebreide kaart op het gebied van warme dranken, zoals Nutella-chocomelk en houtskooldrank. Die hebben we overigens niet aangedurfd.

4.     Take Five

Heerlijke plek met leuke muziek en gezellige hoekjes waar je kunt zitten met een warme kop chai latte (die is daar echt lekker, moet je nemen, heel herfstig). Kun je fijn mensen uitlachen die aan de andere kant van het raam voorbij komen gebaggerd door de regen. Ze hebben ook een bovenverdieping maar daar hadden ze de verwarming op 40 graden gezet dus dat is alleen leuk als je een tropische plant bent of iets in die trant.

5.     Le Botaniste

Dit is een superhip restaurant waar ze alleen veganistische gerechten serveren. Het is er niet extreem gezellig en de serveersters lopen in een soort doktersjassen rond, maar het eten is echt super lekker.

6.     Greenway

Hier hebben ze bijna alleen maar hamburgers, maar wel helemaal vegan, net als Le Botaniste. Ikzelf had een curry genomen en die was heerlijk. Wel lijkt Greenway mij iets te veel op een snackbar of burgertent en dat vind ik nooit zo gezellig.

Verder moet men natuurlijk ook nog shoppen en dat doet men dan hier:

1.     CURIOSA & co

Kwamen we toevallig langs en natuurlijk moest ik er even in. Het is een typische concept store, met alleen maar mooie dingen, zoals ansichtkaarten, sieraden en dingen om in je huis te pleuren. Uiteraard kost het wel allemaal een vermogen, daarom zit ernaast de Think Twice, een tweedehands kledingwinkel, voor sloebers zoals wij.

2.     SHELTER

Dit is sowieso de mooiste winkel die ik heb gezien in Gent. Ze hebben er voornamelijk kleding, maar ook schoenen en tassen, van merken als Daily Paper, Carhartt, Champion en Patagonia. Ze hebben ook mannenkleding.

3.     helen b & vrienden

Een klein, schattig winkeltje midden in het centrum, waar de knutselende medemens zich thuis voelt. Ze hebben er de leukste schriftjes, pennen, boekjes en meer van zulk geneuzel. En het vrouwtje dat er werkt is heel lief.

4.     Bookz&Booze

Wat een heerlijke winkel! Je kunt er boeken kopen met een daarbij passende fles drank. Er is zo veel dat je er uren rond kunt kijken. De eigenaar vertelde me dat hij hier al zijn lievelingsboeken bij elkaar heeft. Hij maakt pakketjes van boeken met een fles erbij die samen dan een match zijn. Dat kan op allerlei manieren zijn, bijvoorbeeld dat het etiket en het omslag bij elkaar passen, of juist de namen, of het thema van het boek. Maar het kan ook de lievelingsdrank van de hoofdpersoon zijn. Je hoeft niet eens een boeken- of drankliefhebber te zijn om van deze winkel te houden. Geweldig.

5.     Javana

Even iets anders, dit is namelijk een koffie- en theewinkel. Ze verkopen er daar ongeveer 5 triljard verschillende soorten van. Ik hou niet eens echt van thee, maar toch was deze winkel een lust voor het oog. Achterin kun je overigens ook voor heel weinig wat drinken, voordat je besluit of je het wel of niet wilt kopen.

Dat was het weer, veel plezier in Gent zometeen!

Reacties  

# Laura 04-11-2018 20:46
Dit is de eerste keer dat ik je blog bezoek, en ik moet zeggen dat ik het helemaal geweldig vind! Je schrijft heel leuk en de foto's maken het helemaal af :) Ik heb nu echt de neiging om zsm naar Gent te gaan haha
Groetjes!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# D I D I 08-11-2018 20:45
Dankjewel, wat leuk om te lezen! :)
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer

Plaats reactie


Blijf op de hoogte!